KRÁSA KOREJSKÉHO JÍDLA
100 nejoblíbenějších receptů
Anotace
100 nejoblíbenějších receptů
Edice: Ostatní knihy vydané mimo edici
Vydavatel: Feme, s.r.o.
Počet stran: 264
Rok vydání: 2009
Vazba: měkká
Rozměry: 19 x 25,5 cm
ISBN: 978-80-254-2260-1
Anotace
Korejská strava je typická pomalá (slow food) a zároveň zdravá strava, která přitahuje zájem lidí po celém světě. Jelikož počet lidí obézních a s nadváhou všude ve světě roste, přibývá i nemocí, jako jsou cukrovka, srdeční choroby a vysoký tlak. Poměr lidí s nadváhou a obézních je v Koreji relativně nižší než v jiných zemích, protože korejská strava je převážně založena na zelenině, obsahuje potřebné cukry, bílkoviny, tuky a není příliš kalorická.
Nemocnice Good Samaritán v Los Angeles v USA vyhodnotila korejskou stravu jako nejvhodnější pro pacienty, co se týče správné výživy, a korejská jídla slouží jako strava pro nemocné. Britské noviny Financial Times citovaly hodnocení WHO (Světové zdravotnické organizace) a konstatovaly, že korejská strava je modelem pro zachování vhodné a vyvážené výživy. Americký časopis Health (Zdraví) nedávno propagoval korejské kimči jako jedno z 5 celosvětově nejzdravějších jídel.
Korejská potravinová kultura poskytuje typický obrázek této země a je rovněž tržním produktem o vysoké hodnotě. Propagace potravinové kultury přes oceán zvyšuje export zemědělských výrobků a potravin, udržuje národní ekonomiku a vylepšuje obrázek země. Japonsko, Itálie, Thajsko a jiné země se rozhodly podporovat své potravinové kultury jako národní strategii a snaží se předkládat svá jídla na stoly spotřebitelů po celém světě.
Korejská vláda vynakládá veškeré úsilí na propagaci korejského jídla jako jídla světového. Příkladem je projekt standardizace názvů korejského jídla v cizích jazycích. Na základě tohoto cíle, tedy globalizace korejského jídla, korejská vláda, akademici a výzkumní experti vytvořili výbor a věnovali mnoho času a úsilí projektu nazvanému Výzkumný a rozvojový projekt pro standardizaci korejské kuchyně. Výsledek projektu v této knize standardizuje recepty, takže korejská jídla může snadno vařit každý cizinec. Kniha rovněž uvádí různé příběhy o korejských jídlech a jejich složkách, aby přitáhla zájem lidí ke korejské kuchyni. Výsledkem těchto snah je, že máme tu čest publikovat tuto knihu a distribuovat ji po celém světě v místních jazycích.
.
.